סוכרת מסוג 2 היא מחלה כרונית מורכבת, המתרחשת כאשר הגוף אינו יכול לייצר מספיק אינסולין או אינו משתמש בו ביעילות. אנשים החיים עם סוכרת מסוג 2 זקוקים לטיפול כדי לשמור על רמות מאוזנות של אינסולין וסוכר בדם. 

אינסולין הוא הורמון השולט בכמות הגלוקוז בדם שמיוצר על ידי הלבלב. המשמעות של מעט מדי אינסולין היא שהגוף אינו יכול לנצל גלוקוז שמגיע מהמזון שאנו אוכלים. כאשר זה קורה, רמות הגלוקוז בדם עולות, ולאורך זמן, רמות מוגברות אלה עלולות לפגוע בכלי הדם ולהפחית את אספקת החמצן ואספקת הדם העשיר בחומרי מזון אל איברי הגוף ואל מערכת העצבים.

אנשים החיים עם סוכרת מסוג 2, שגופם אינו מגיב היטב לאינסולין, או שיש להם עמידות לאינסולין, עשויים להזדקק לטיפול כדי לעזור לגוף שלהם לעבד גלוקוז בצורה טובה יותר. הדבר יכול לסייע במניעת סיבוכים לטווח ארוך.

בכל יום, אנו משקיעים מאמצים רבים ועובדים ללא לאות בכדי לשפר את אפשרויות הטיפול עבור אנשים החיים עם סוכרת מסוג 2. החל מתרופות יעילות יותר ועד לאופן שבו הן ניטלות. 

 

הטיפולים הזמינים בשוק לסוכרת סוג 2 מגוונים ושייכים לקבוצות שונות הפועלות במנגנונים ובאיברים שונים על מנת להפחית היפרגלקמיה, למשל: השפעה על ספיגת הסוכר ממערכת העיכול, השפעה על הפרשת סוכר מהגוף על ידי מערכת השתן, הפרשת אינסולין בלבלב ומנגנונים נוספים.

לעבודתם של המדענים שלנו יש מטרה פשוטה - זיהוי הצרכים שלא קיבלו מענה ותרגומם לפתרונות טיפוליים חדשים. אחד הרעיונות הללו הוא התקדמות הטיפול בסוכרת מסוג 2 מזריקות לטבליות. זה היה היעד במשך שנים רבות, אך האתגר היה מערכת העיכול של הגוף. לאחר בליעתן, תרופות ביולוגיות, כמו אינסולין, מתעכלות באמצעות אנזימים בגוף, באותו האופן שבו המזון מתפרק. היה עלינו למצוא דרך לתרופות ביולוגיות לעבור דרך מערכת העיכול בשלמותן ולהגיע אל הדם.

לאחרונה הצלחנו להראות כי אפשר ליטול גרסה סינתטית של הורמון GLP-1 בטבלייה. ההורמון פפטיד דמוי גלוקגון - 1 מיוצר באופן טבעי, בעיקר, בתאי האפיתל במעי, ומשתחרר בתגובה למזון. בעת השחרור, הורמון ה- GLP-1 פועל בכמה מנגנונים. אחד המנגנונים העיקריים הוא גירוי ייצור האינסולין בלבלב בתגובה למזון, מה שמוביל להפחתת כמות הגלוקוז בדם. זהו האגוניסט לקולטן ל- GLP-1 הראשון בעולם שניתן דרך הפה לטיפול בסוכרת מסוג 2.

אנו מקווים שלא יחלוף זמן רב מדי עד שנוכל להציע מגוון נוסף ורחב יותר של טיפולים פומיים. לא רק עבור סוכרת, אלא עבור מחלות כרוניות חמורות אחרות שאנו חוקרים.

הבאנו חדשנות לאופן ההזרקה של אינסולין במשך כמעט 100 שנים, כאשר מה שמניע אותנו הוא ההפיכה של נטילת התרופות לפשוטה ונוחה ככל האפשר.

מה שעומד לנגד עניינו הם האנשים החיים על סוכרת מסוג 2. אנחנו קשובים לאתגרים איתם הם מתמודדים במהלך הטיפול ומנסים להפוך את הטיפול לבטוח וקל יותר.

אנו משתמשים בשיטות מדעיות, מאנתרופולוגיה ועד ביוכימיה, וכן בנסיון שלנו, על מנת לספק נתונים והכוונה לשיפור מיומנויות המחקר וההנדסה.

בסוכרת מסוג 2 אנו חוקרים כעת את התחומים הבאים:

  • אינסולינים המגיבים לגלוקוז
  • עטי הזרקה חכמים המחוברים לאפליקציות סלולריות
  • תרופות פומיות נוספות לסוכרת
  • הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם
  • הפחתת משקל